Hareslätt - havsnära hyresrätter

Hareslätt – havsnära hyresrätter mitt i naturen

Kungälvsbostäder bygger 18 stycken lägenheter på Hareslätt i Marstrand. Det blir naturnära bostäder i radhusliknande bebyggelse.

Husen ska placeras på ett varsamt sätt i naturen så att det kuperade landskapet behåller sin karaktär av orörd natur. De kommer att färgsättas i naturliga kulörer.

Lägenhetsstorlekar

Vi kommer att bygga tre huskroppar på två våningar med 18 lägenheter fördelade enligt nedan.

  • 2 rum och kök, cirka 56 kvadratmeter (14 stycken)
  • 3 rum och kök, cirka 67 kvadratmeter (4 stycken)

Samtliga lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats. Det blir en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och alla har egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Här hittar du planritningar över samtliga lägenheter.

Området

Området ligger i Marstrand, på norra Koön, och avståndet till Kungälvs centrum är cirka 27 kilometer. Här har det undr de senaste åren byggts ett hundratal bostäder i form av bostadsrätter och villor. Nu kompletteras området med hyresrätter.

Historik och tidplan

Miljö- och byggnadsnämnden avslog vid sitt möte 2015-11-19 vår ansökan om bygglov för 20 hyresrätter i Hareslätt. Läs mer om beslutet här. Det innebär att det kommer bli förseningar i den tidigare beräknade byggstarten och förmedlingen av lägenheter.

15 mars 2016 beslutade Kungälvsbostäders styrelsen att vi ritar om husen med plats för 18 lägenheter för att. De två minsta lägenheterna tas bort. Vi planerar att kunna söka nytt bygglov innan sommaren och gå ut med upphandling av entreprenaden efter sommaren.

Upphandling pågår under sommaren/hösten 2016. Sista anbudsdag är 12 september.

I oktober 2016 beslutade Kungälvsbostäders styrelse att upphandla nyproduktionen av 18 lägenheter i Hareslätt av Hansson och Söner.

Byggnationen pågår under 2017 med inflytt i början av 2018. Planerad start för uthyrningen av lägenheterna är maj.

Uppdaterad 2017-03-29

Skissbilder, Krook och Tjäder